Age of Empires: Online

Určitě všichni znáte sérii Age of Empires. A těm co neznají to trošku přiblížím. Jedná se o strategii ve které budujete svoji vlastní civilizaci, postupujete v technologiích, stavíte armádu, nové a lepší budovy a dobýváte svět. Velký důraz dávali vývojáři na grafickou stránku a co největší detail jednotek a jejich efektů. Nyní je tu však Age of Empires: Online.

Jednotky jsou jednodušeji nakreslené, efekty nejsou tak propracované, ale to je pro hráče, kteří nevlastní tu nejnadupanější mašinu. Principy hry však zůstali stejné, až na pár velkých maličkostí. V Age of Empires:Online budete postupně zvyšovat svůj level a to mám umožní přístup k novým technologiím, pozdějším dobám a hlavně to ovlivní rozvoj města. Dále budete dostávat mise, žluté pro Váš level, zelené příliš jednoduché a červené příliš složité. Za splněné mise obdržíte odměnu, která Vám umožní rozvoj města, či vývoj nové technologie. A pro ty co v misi neuspěli je zde možnost tvorba a navrhování vlastních předmětů. Další výhodou je možnost kooperativního hraní. To jest vlastně základní kámen celé této hry. Můžete obchodovat, plnit mise za pomoci ostatních hráčů. Samozřejmě se můžete domluvit na hromadné úkoly a jiné další vymoženosti.

Vytvoření této hry se ujmuli vývojáři firmy Robot Entertaiment, což jsou z velké většiny zaměstnanci, dnes již neexistující společnosti Ensemble Studios. Ti ale s prací na tomto projektu přestali a vrhli se na svoji vlastní produkci Orcs must die!. Proto vyvíjeni tohoto ambiciózního díla převzala společnost Gas Powered Games.

Původně měl tento titul nést název Sparťan, ale poté přišel Microsoft s návrhem na přejmenování na Age of Empires: Online.

Zatím jsou ze hratelné pouze dvě civilizace: Řekové a Egypťané. Na internetu je možné zahrát si zdarma beta verzi tohoto titulu a dodnes není známo zdali v plné verzi bude více civilizací (vřele doufáme že ano), zda bude stále zdarma (předpokládám že ne, neboť se k titulu přidružil Microsoft, který se určitě pokusí z Age of Empires: Online „vytřískat“ co nejvíce), a také není známo kdy vyjde plná verze. Pokud se dozvím nějaké novinky určitě to zde najdete.